Date Personale

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro(n. 5 februarie 1985 în Funchal, Madeira), cunoscut ca Cristiano Ronaldo, este un fotbalist portughez, care în prezent joacă pentru clubul spaniol Real Madrid şi pentru echipa naţională de fotbal a Portugaliei.
Ronaldo s-a născut în Madeira, Portugalia, fiul Mariei Dolores dos Santos Aveiro şi al lui José Dinis Aveiro (1954, Londra - 5 septembrie 2005). Are un frate mai mare, Hugo (n. 1975), precum şi două surori mai mari, Elma (n. 1974) şi Liliana Cátia (n. Madeira, 5 octombrie 1976). Liliana Cátia este o cântăreaţă cu numele de scenă „Ronalda” în Portugalia. Al doilea nume al lui Cristiano („Ronaldo”) este relativ rar în Portugalia. Părinţii l-au numit astfel în cinstea fostului preşedinte american Ronald Reagan.Tatal său l-a înscris la un club sportiv din Lisabona. La 10 ani, echipe renumite doreau să-l achiziţioneze.
A început să se joace cu mingea de fotbal pe când avea trei ani, chiar visa să ajungă la Manchester United, şi când a început şcoala, la şase ani, pasiunea lui pentru acest sport devenise evidentă. Echipa lui favorită era Benfica Lisabona, chiar dacă avea să ajungă la rivala Sporting. A jucat iniţial la o echipă de amatori, Andorinha, unde tatăl său se ocupa de echipament, pe când avea doar şase ani. În 1995, când Cristiano avea doar zece ani, era deja cunoscut în Portugalia. Cele mai bune echipe din Madeira, CS Maritimo şi CD Nacional, erau amândouă interesate de serviciile sale. Maritimo, echipa mai mare, a ratat o întâlnire crucială cu Rui Santos, managerul Andorinhei, astfel încât Ronaldo a semnat pentru Nacional. După o campanie care a avut drept rezultat câştigarea titlului, Ronaldo a participat la un trial de trei zile la Sporting Lisabona, care l-a achiziţionat pentru o sumă care nu a fost făcută publică.